آخرین مطالب دندانپزشکی, ترمیم و زیبایی, جراحی لثه, دندانپزشکی پاسداران, دندانپزشکی زیبایی, دندانپزشکی نیاوران, ویدیو های دندانپزشکی

پر کردن دندان با مواد همرنگ

در گذشته دندانها را با مخلوط یا امالگامی که از فلزات مختلف درست میشد پر میکردند، اما امروزه برای پر کردن دندان از موادی که بیشتر شبیه دندان هستند و طبیعی تر به نظر میرسند استفاده میشود . دندانپزشکان بیشتر موادی استفاده میکنند که شبیه دندان است (کامپوزیت . پرسلن) که هردو سالم هستند. مهمترین ویژگی برای مردم این است که دندانهایشان به رنگ طبیعی به نظر بیایند.

پر کردن دندان با مواد همرنگ

 

رزین کامپوزیت همرنگ دندان ممکن است برای مطابقت با رنگ طبیعی دندان مورد استفاده قرار بگیرد همانطور که در عکس بالا می بینید برای رفع جای خالی دندان جلو و زیبایی طرح لبخند، از ان استفاده شده است

مواد پرکردن دندان: امالگام و کامپوزیت

برای پر کردن دندان اسیب دیده و فاسد شما دارای گزینه های بسیاری برای انتخاب هستید . شما میتوانید از مواد سفید یا همرنگ دندان و یا از امالگام نقره ای استفاده کنید. علاوه بر این بسیاری ازمردم تصمیم میگیرند امالگام قدیمی خود را با مواد همرنگ دندان جایگزین کنند برای هر دو روش جوانب مثبت و منفی وجود دارد.

ایمنی و ظاهر: پر کردن دندانها با مواد کامپوزیتی همرنگ دندان علاوه براینکه ظاهر بهتر و شبیه دندان دارد، مزیت بالقوه ای عدم وجود حساسیت و مسمومیت حاصل از جیوه و فلزات دیگر را دارد. سمیت جیوه امالگام هنوز مورد بحث است هر چند هنوز تحقیقی تا به امروز این مسئله را ثابت نکرده است با این حال در برخی از بیماران حساسیت نسبت به فلز هاو احساس طعم فلزها گزارش شده است.

دوام: دوام مواد کامپوزیتی به اندازه دوام امالگام فلزی نیست با این حال تولید کنندگان دندان گام های بلندی برای افزایش استحکام مواد کامپوزیتی برداشته اند تا جایی که از این مواد میتوان برای پرکردن همه دندانها از جمله دندان های اسیاب استفاده کرد. علاوه براین در استفاده از مواد کامپوزیتی اماده سازی دندان که باعث تضعیف دندان میشود کمتر مورد نیاز است. با این حال دوام مواد امالگام بیشتر از مواد کامپوزیتی است.

شکل دندان: برای پر کردن دندان با مواد کامپوزیت و آمالگام نیاز به آماده سازی دندان آسیب دیده است ، اما آماده سازی کمتری برای پر کردن با کامپوزیت مورد نیاز است. به طور معمول، این بدان معنی است که هنگام قرار دادن کامپوزیت ساختار دندان سالم ،کمتر برداشته شود

تکنیک و مدت زمان: موفقیت در پرکردن با مواد کامپوزیتی بیشر بستگی به روش کار و مهارت دندانپزشک شما دارد. برای ترمیم کامپوزیت نیاز به تجهیزات و وسایل اضافه تا 50 درصد بیشتراز روش امالگام است و این منجر به هزینه های بالاتر در ارتباط با استفاده از مواد کامپوزیتی دارد . علاوه براین بسیاری از شرکت های بیمه هزینه های اضافی مرتبط با مواد کامپوزیتی را تحت پوشش قرار نمی دهند.

مهارت: بیشتر دندان پزشکان در پر کردن با مواد کامپوزیتی مهارت دارند ولی سطح مهارت انها ممکن است متفاوت باشد. انتخاب دندانپزشک مناسب یک عامل مهم در درمان پوسیدگی دندان و یا آسیب های مشابه است.

پرکردن با کامپوزیت سفید

بیشتر بیماران به خاطر مزایای کامپوزیت ها، به جای استفاده از امالگام های نقره ای، مواد کامپوزیتی را انتخاب میکنند.

مزایا

پرکردن با مواد کامپوزیتی مزایای بیشتری نسبت به امالگام های نقره ای (به خاطر داشتن جیوه سمی) دارد.

  1. هیچ خطر بهداشتی در استفاده از مواد کامپوزیتی وجود ندارد
  2. بیماران در استفاده از مواد کامپوزیتی کمتر احساس ناراحتی و حساسیت را گزارش کرده اند
  3. مواد کامپوزیتی همرنگ و متناسب با دندانها هستند و درنتیجه پر کردن با کامپوزیت باعث میشود دنان ظاهر بهتری داشته باشد.
  4. رزین کامپوزیت دندان یا پرکردن با مواد همرنگ استحکام و مقاومت خوبی را در برابر شکستگی های کوچک که نیاز به مقاومت متوسط هنگام جویدن دارند را ایجاد میکند.انها میتوانند در جلو یا عقب دندان مورد استفاده قرار بگیرند و یک انتخاب خوبی است برای افرادی که ترجیح میدهند پرکردگی انها طبیعی تر به نظر برسد.
  5. مواد کامپوزیتی یه تقویت و ترمیم دندان بیشتر کمک میکند زیرا که مواد نقرهای به دلیل داشتن فلزات میتوانند بر اثر دما منقبض و منبسط شوند و منجر به شکستگی در ساختار دندانها شوند .
  6. دندان پزشک مجبور نیست برای استفاده از مواد کامپوزیتی، ساختار طبیعی دندان شمارا زیاد حذف کند در حالی که حفره ای که برای پر کردن با مواد امالگام ایجاد میشود بسیار بزرگتر است.
  7. پرکردن با مواد همرنگ بهداشت دهان را بدون اینکه به دندانها اسیب برساند بهبود میدهد
  8. درد بعد از درمان و حساسیت ناشی از استفاده از مواد کامپوزیتی بسیار کمتراز مواد امالگامی است.
  9. اتصال مواد کامپوزیتی به دندان 95 تا 98 درصد قدرت اصلی دندان را بازمیگرداند

معایب و عوارض

هیچ خطرات بهداشتی شناخته شده در ارتباط با استفاده از کامپوزیت دندان وجود نداردبا این حال، برخی از بیماران تجربه درد و ناراحتی خفیف در روز های بعداز پرکردن داشته اند. بیماران می توانند احساس درد و حساسیت به مواد غذایی سرد و گرم و نوشیدنی ها، به ویژه در هفته اول یا دو بعد از درمانانتظار داشته باشند.در اادامه برخی از معایب این روش بیان شده است:

1. استفاده از مواد کامپوزیتی هزینه بیشتری نسبت به امالگام ها دارد و گاهی توسط برنامه های بیمه پوشش داده نمی شوند . همچنین پرکردن با انها برای همیشه دوام نمی اورد . برخی مطالعات نشان می دهد که پر کردن با مواد کامپوزیت دندان می تواند دوام کمتری داشته باشد و نیاز به تعویض بیشتری داشته باشد .

2. استفاده از مواد کامپوزیتی نیاز به مهارت بیشتر دارد که منجر به هزینه بیشتر و دقت در انتخاب دنداپزشک واجد شرایط برای انجام کارهای زیبایی میشود.

3.به طور کلی پرکردن با مواد کامپوزیتی زمان بیشتری طول میکشد زیرا در طول زمان پرکردن نیاز است که حفره تمیز و خشک نگه داشته شود. پر کردن با مواد کامپوزیتی به دلیل زیبایی ان بیشتر مورد استفاده میشود و در جامعه ای که لبخند سفید و درخشنده اهمیت دارد انتخاب این روش که با رنگ طبیعی دندانها هماهنگ است بیشترمورد توجه خواهد بود.

پرکردن با امالگام

پر کردن با مواد نقره ای هنوز هم توسط بسیاری از پزشکان ارائه میشود .

مزایا

بعضی از بیماران پرکردن با مواد نقره ای را نسبت به کامپوزیت ها ترجیح میدهند به چند دلیل:

  1. درمان با امالگام های نقره ای زمان کمتری میبرد.
  2. پرکردن با مواد کامپوزیت نیاز به تکنیک و ابزار پیشرفته دندانپزشکی دارد وهزینه درمان را افزایش میدهد .
  3. امالگام ها برای چندین دهه مورد استفاده قرار گرفته اندو عملکرد سالمی از انها گزارش شده است.

معایب

با وجود مزایای امالگام، برخی اشکالات در استفاده از امالگام ها وجود دارد،از جمله:

1.تغیرات دما دردهان باعث انقباض و انبساط مواد درطول زمان میشود و به یکپارچگی دندان اسیب میزند.

2.برخی از بیماران به خاطر خطرات بالقوه جیوه موجود در امالگام ها نگران هستند.

این مهم است که با قرار ملا قات های منظم دندانپزشکی، حفره دندان تشخیص داده شود و در اسرع وقت درمان شود .

هزینه پرکردن دندان

هزینه پر کردن دندان بسته به نوع پرکردن و میزان تمیز کردنی که مورد نیاز است، میتواند متفاوت باشد. در اغلب موارد بیمه هزینه های دندان را پوشش میدهد اگر پرکردگی دندانها اسیب ببیند بیمه ممکن است بخشی از هزینه ترمیم را پوشش دهد.

 

عوارض جانبی پر کردن دندان

پرکردن دندان با عوارض جانبی و خطرات کمی همراه است

برخی از بیماران ممکن است برای چند روز پس از درمان با حساسیت به غذاهای سرد و گرم و درد هنگام جویدن روبرو شوند

مواد امالگام حاوی بیش از 50 درصد ماده ی شیمیایی نقره اند که از نظر علمی نشان داده شده است که نقره میتواند به مراتب از سرب، کادمیوم، آرسنیک سمی تر باشد .امکان نشت جیوه از امالگام باعث شده استفاده از مواد عاری از جیوه بیشتر رواج پیدا کند

جیوه موجود در امالگام میتواند به مقادیر کم وارد اندام های بدن شود و برخی از پزشکان بر این باورند که جیوه میتواند باعث بیماری های عصبی، نقص های مادرزادی، و اختلالات روانی در بیماران شود . بسیاری از بیماران امید به حذف امالگام ها به خاطر بهبود ظاهر و سلامت ذهن خود دارند.

در نهایت بهترین راه این است که از ایجاد حفره ها و بیماری های دیگر دندان به سادگی پیشگیری کنید توسط :

• مسواک زدن دندان های دو بار در روز با خمیر دندان فلوراید دار

• استفاده از نخ دندان به طور روزانه

• خوردن یک رژیم غذایی متعادل

• مراجعه منظم به مراکز دندانپزشکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *