بهترین دندانپزشکی, درمانها, دندانپزشکی تهران, دندانپزشکی زیبایی, دندانپزشکی نیاوران

کشیدن دندان

علل و دلایل

دلایل مختلفی برای کشیدن دندان وجود دارد. این دلایل عبارتند از:
1.اسیب شدید دندان یا ضربه:برخی از دندان ها به دلیل پوسیدگی شدید و اسیب گسترده (شکسته یا ترک خورده) تعمیرشان امکان پذیر نیست و نیاز به کشیدن دندان است.به عنوان مثال دندان هایی که تحت تاثیر بیماری های لثه (پریودنتال) هستند ممکن است نیاز به کشیدن پیدا کنند.در این بیماری ها همانطور که بیماری بدتر میشود حمایتی که توسط استخوان دندان از دندان میشود کمتر میشود و اغلب منجر به کشیدن دندان میشود.

2.دندان های نابجا یا فاقد عملکرد:برای جلو گیری از عوارض احتمالی که ممکن است دندان های نابجا تاثیر منفی دربهداشت دهان و دندان شما داشته باشند، ممکن است دندانپزشک شما به شما توصیه کند دندان های نابجا و بی فایده را بکشید (دندان هایی که اثری در گاز گرفتن ندارند)

3. درمان ارتودنسی:در درمان ارتودنسی ممکن است برای اصلاح طرح لبخند و چیدمان درست دندانها های بهبود یافته نیاز به کشیدن دندان بدون درد باشد.

4. دندان اضافی:دندان های اضافی ممکن است از رشد دندان های دیگر جلوگیری کند

5. اشعه درمانی :در اشعده درمانی سر و گردن ممکن است برای پیشگیری از عوارض احتمالی مانند جلوگیری از ایجاد عفونت نیاز به کشیدن دندانها باشد

6.پیوند اعضای بدن:داروهایی که بعد از پیوند عضو استفاده میشوند ایمنی بدن را ضعیف میکندو این حالت خطر ابتلا به عفونت دندان را افزایش میدهد. بنابراین ممکن است قبل از عمل نیاز به کشیدن برخی از دندان ها باشد.

دندان های رایج در کشیدن دندان

دندانهای عقل یکی از دندانهای رایجی است که بسیاری از متخصصان دندان توصیه به کشیدن انها میکنند . بسیاری از متخصصان دندان توصیه به از بین بردن دندان عقل (مولر سوم) قبل ازاینکه آنها به طور کامل توسعه یافته باشند – که معمولا در سال های نوجوانی است – برای کمک به از بین بردن مشکلات بالقوه میکنند .یکی از مشکلات رایج دندان عقل این است که میتواند به صورت نهفته بدون اینکه جایگاهی برای رشد در دهان داشته باشد رشد کند و باعث ایجاد مشکلاتی مثل عفونت، پوسیدگی دندان های مجاور،تداخل نیش ها و بیماری های لثه شود.

استخراج برخی از دندان های دائمی که رشد نمیکنند – مانند دندان نیش، که همچنین به عنوان دندان های نیش و دندان چشم شناخته شده است – ممکن است به منظور ایجاد فضا برای درمان ارتودنسی مورد نیاز باشد.

انواع کشیدن دندان

دو نوع کشیدن دندان وجود دارد

  1. کشیدن ساده :به منظور کشیدن دندانهایی است که در دهان قابل مشاهده اند .این کار معمولا توسط دندانپزشکان عمومی و معمولا تحت بی حسی موضعی یا همراه و یا بدون داروهای ضد اضطراب و ارامبخش انجام میشود .

2. کشیدن با جراحی:به منظور کشیدن دندانهایی است که در دهان قابل مشاهده نیستند به دلیل اینکه رویش دندان به طور کامل انجام نشده و یا در خط لثه شکسته شده. این نوع جراحی نوسط دندانپزشکان یا جراحان دهان انجام میشود و نیاز به برخی از اعمال جراحی از جمله حذف استخوان ازبین بردن یا بلند کردن یا عقب زدن قسمتی از لثه برای دسترسی به دندان و یا شکستن دندان به قسمت های مختلف (برش دندان) نیاز باشد. استخراج دندان با جراحی به بیحسی موضعی یا ارامبخش اگاهانه نیاز دارد . و در بیماران با شرایط ویژه پزشکی و کودکان خردسال ممکن است به بیهوشی عمومی نیاز باشد. البته از کشیدن بدون درد دندان نیز می توان استفاده کرد.

روش

در جلسه کشیدن دندان عقل و معمولی، دندانپزشک شما با بیحسی ،دندان و استخوان فک و لثه اطراف ان را بیحس میکند. به طور معمول برای از بین بردن ناراحتی در حین بیحسی از یک بیحس کنند مثل نووکائین یا لیدو کائین استفاده میشود.

کشیدن دندان ساده:ابتدا دندانپزشک شما با یک انبردست به نام فورسپس دندان را به جلو و عقب میبرد تا دندان را قبل از خارج نمودن ان نرم کند . گاهی اوقات از یک ابزاربرش جراحی که با دندان و لثه متناسب است و به نرم کردن دندان کمک میکند استفاده میشود.دندانپزشکان از یک بالا بردند که شبیه به پیچ گوشتی های کوچک و بزرگ است و به عنوان یک اهرم بین دندان و استخوان اطراف ان عمل میکند،استفاده میکنند و به کمک ان با فشار بر دندان به گسترش حفره دندان و جداشدن ان از رباط اطرافش کمک میشود.

کشیدن دندان با جراحی:این روش به طورکلی پیچیده تر است بنابراین دندانپزشک شما باید قبل از بیحسی شما را ارام کند سپس از دریل دندان استفاده کند ، بااستفاده از بالابرنده یا فورسپس به دندان شما فشار وارد کند ودندان شما را بیرون بیاورد.در بعضی از موارد ممکن است نیاز به تلاش بیشتر پزشک باشد . به عنوان مثال لثه و بافت استخوانی اطراف ان دسترسی و مشاهده پزشک را به دندان محدود کند و نیاز به برداشتن بلند کردن یا عقب کشیدن قسمتی از لثه باشد.

در بعضی اوقات ممکن است دندان به صورت محکمی در حفره خو پایدار باشد بنابراین دندانپزشک شما باید ان را به قطعات کوچکتری بشکند تا بتواند ان را بیرون اورد.

دندانپزشک شما ممکن است نیاز داشته باشد محل دندان را بخیه بزند ویا استخوان دندان را به صورت طبیعی یا مصنوعی اضافه کند. بعضی از بخیه ها قابل جذب هستند و خود بخود ازبین میروند در بقیه موارد نیاز است تا بخیه معمولا یک هفته بعد از جراحی توسط دندانپزشک برداشته شود.

مراقبت های بعد از عمل

از آنجا که خونریزی لثه پس از استخراج عادی است دندانپزشک شما یک تکه گاز پانسمان روی دندان شما قرار میدهد وتا مدت 45 دقیقه روی ان کاز خواهید گرفت تا اجازه دهید خون در ان منطقه منعقد شود . ممکن است در ناحیه عمل بعد از کشیدن دندان تورم و ناراحتی وجود داشته باشد.

کمپرس سرد یا کیسه یخ میتواند به کاهش تورم کمک کند. اگر فک شما بعد ازاز بین رفتن تورم زخم شده و سفت شده از کمپرس اب گرم استفاده کنید. در هنگام خوابیدن سر خود را به سمت بالا بگیرید تا فشار از روی فک شما برداشته شود و همچنینی بالا نگه داشتن سر با بالش اضافی میتواند کمک کننده باشد. ممکن است دندان پزشک شما برای چند روز به شما مسکن OTC مانند ایبوپروفن (موترین یا آسپرین) توصیه کند . در کشیدن با جراحی –که به طور کلی درد ان بیشتر است – دندانپزشک ممکن است یک داروی ضد درد برای شما تجویز کند.

دیگر مراقبت های بعد از عمل:

دهان خود را برای 24 ساعت اول بلافاصله بعداز کشیدن دندان شستشو ندهید.

در روز کشیدن دندان و یک روز بعد از ان رژیم غذایی نرم ویا مایعات (شیر، بستنی، پوره سیب زمینی، پودینگ) داشته باشید و به تدریج شروع به خوردن غذاهایی کنید که برای جویدن اسان هستند .

با دندانهای بجوید که از دندان کشیده شده دور هستند.

از مسواک و نخ دندان به طور معمول استفاده کنید ولی از دندان و لثه های کنار حفره دندان کشیده شده اجتناب کنید.

بعد از 24 اول حداقل به مدت پنج روز بعد از کشیدن دندان بعد از غذا به ارامی قبل از خواب با اب نمک گرم (1/2 قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب)حفره دندان کشیده شده را شستشو دهید

مواردی که باید بعد از کشیدن دندان از انها اجتناب کنید:

علاوه بر مراقبت هایی که بعد از عمل برای شما درنظر گرفته میشود باید در دوره نقاهت بعد از کشیدن دندان از خوردن غذا هاو انجام فعالیت های خاص بیرهیزید.

از هر چیزی که ممکن است لخته خون را بیرون براند و از درمان طبیعی جلو گیری کند اجتناب کنید .

سیگار نکشید ،باشدت دهان خود را شستشو ندهید و تف نکنید،درفعالیت های شدید جسمی شرکت نکنید،حداقل دو روز بعد از کشیدن دندان از طریق نی مایعات را بنوشید.

از مایعات داغ، غذاهایی که ترد هستند و یا حاوی دانه یا دانه های کوچک هستند بپرهیزید ، الکل و نوشیدنی های گازدار برای دو تا سه روز بعد از کشیدن دندان استفاده نکنید.

واز مسواک زدن لثه و استفاده از دهانشویه های OTC استفاده نکنید (میتوانید از اب و نمک دهانشویه خانگی تهیه کنید).

عوارض

چندین عوارض بالقوه که ممکن است به عنوان نتیجه کشیدن دندان وجود داشته باشد. این عوارض ممکن است شامل:

1.آسیب تصادفی به دندان های مجاور.

2.استخراج ناقص، که در آن ریشه دندان در فک باقی مانده است. دندانپزشک شما معمولا برای جلوگیری از عفونت ریشه دندان را نیز حذف میکند ولی در بعضی موارد این کار در نوک ریشه های کوچکتر کمتر مخاطره امیز است.

3.مشکلات تراز بندی مرتبط با جویدن و عملکرد مفصل فک.دندان های منحرف ممکن است درد ایجاد کنند یا ترک خوردگی یا دندان قروچه ایجاد کنندعلاوه بر این دندان های منحرف میتوانند غذا هارا به دام بندازند و تمیز کردن دندان ها را سختتر کنند و موجب افزایش خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری های لثه شوند.

4.ممکن است در هنگام کشیدن دندان فک شکسته شود(که اغلب در افراد مسن مبتلا به پوکی استخوان فک رخ می دهد).

5.اگر دندان های بالا کشیده شود ممکن است یک سوراخ به یکی از سینوس های شما ایجاد شود . به طور معمول به سرعت خودش التیام می یابد ولی اگر التیام نیافت ممکن است نیاز داشته باشید تا با دندانپزشک خود ملاقات کنید.

6. عفونت.در حالی که نادر است گاهی اوقات رخ میدهد. در صورتی که خطر ابتلا به عفونت در شما وجود داشته باشد دندانپزشک شماممکن است قبل و بعد از عمل کشیدن دندان برای شما انتی بیوتیک تجویز کند .

7.اسیب عصب . در حالی که این اسیب بیشتر در ارتباط با کشیدن دندان عای عقل پائین است ممکن است در هنگام کشیدن هر دندان دیگر رخ دهد . به طور معمول اسیب عصب بیشتر توسط جراحی ها رخ میدهد و لی نادر هستند و معمولا موقتی هستند.

8. بیس فسفونات ها – داروهایی هستند که در درمان پوکی استخوان، مولتیپل میلوما، سرطان استخوان و متاستاز استخوان ناشی از سرطان های دیگر استفاده میشوند و ممکن است برای بیمارانی که میخواهند دندان خود را بکشند پوکی استخوان ایجاد کرده باشد و انها را در خطر قرار دهد .اگر در حال استفاده از داروهای پوکی استخوان مانند Fosamax هستید سعی کنید هر زمان که ممکن است برای جلوگیری از کشیدن دندان پیشگیری را به جای کشیدن دندان انتخاب کنید .

9. حفره خشک. حفره خشک، عارضه شایع پس از کشیدن دندان، هنگامی رخ میدهد که یک لخته خون از جای خودش در حفره برداشته شده باشد و باعث میشود استخوان های زیرین و اعصاب در معرض هوا و غذا قرار بگیرند . اغلب دردناک است و میتواند بد بو و بد طعم شود و به طور معمول 2 تا 5 روز بعد از کشیدن دندان ممکن است ایجاد شود.

بهبودی

التیام بعد از کشیدن دندان حدود 5 تا 7 روز بعد از کشیدن رخ میدهد. منطقه لثه باید به طور کامل در 3 تا 4 هفته التیام یافته باشد . اگر فک در هنگام کشیدن دندان آسیب دیده، بهبود کامل ممکن است تا شش ماه طول بکشد.

هزینه

به طور کلی هرچه دندان سختتر کشیده شود قیمت ان بیشتر میشود . بسیاری از طرح های بیمه دندانپزشکی هزینه های کشیدن دندان را تا 80 درصد پوشش میدهند در صورتی که بنا به ضرورت های پزشکی باشد نه به دلایل زیبایی. مورد خود را با بیمه و دندانپزشک خود چک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *