دسته‌بندی نشده

تاثیر دخانیات، الکل و مواد مخدر بر سلامت دهان و دندان

مخدر 470x340 1

تاثیر دخانیات، الکل و مواد مخدر بر سلامت دهان و دندان

یکی از جنبه های سلامتی عمومی انسان سلامت دهان و دندان است. یکی از عوامل مخربی که بر بهداشت دهان و دندان تاثیر دارد مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر است. در این مقاله به اثرات هر یک از این مواد و روش های درمان آنها می‌پردازیم.

تأثیر تریاک بر دهان و دندان

مصرف تریاک باعث تحلیل لثه و ایجاد التهاب در دهان می‌شود زیرا مصرف آن منجر به خشکی دهان و افزایش خطر پوسیدگی دهان می شود.

تأثیر الکل بر دهان و دندان

مصرف مداوم الکل، خطر ابتلا به سرطان دهان و همچنین حلق را افزایش می‌دهد. الکل باعث ایجاد خشکی دهان در نتیجه باعث پوسیدگی دندان و تغیر رنگ دندان ها شود.

تاثیر دخانیات، الکل و مواد مخدر بر سلامت دهان و دندان

تأثیر هروئین بر دهان و دندان

مصرف هروئین هم باعث میشود بزاق دهان کمتر ترشح شود  و همین امر باعث ایجاد خشکی دهان شده  و شرایط برای رشد باکتری ها  فراهم می شود و در نهایت باعث پوسیدگی دندان ها می شود.

تأثیر شیشه بر دهان و دندان

شیشه (مت‌آمفتامین) یکی از خطرناک‌ترین مواد مخدر برای دهان و دندان است. مصرف این ماده منجر به خشکی شدید دهان، ترک‌خوردگی دندان‌ها و پوسیدگی گسترده‌ای می‌شود که به آن اصطلاحاً “دهان مت” گفته می‌شود.

تأثیر مخدرهای روانگردان (آمفتامین و مت‌آمفتامین) بر دندان‌ها

مخدرهای روانگردان با کاهش ترشح بزاق و افزایش فشار دندان‌ها بر یکدیگر (دندان‌قروچه)، باعث تخریب مینای دندان و پوسیدگی سریع می‌شوند. این مواد همچنین منجر به کاهش اشتها و در نتیجه سوءتغذیه می‌شوند که می‌تواند بر سلامت دهان و دندان اثر منفی بگذارد.

تأثیر مواد مخدر تزریقی بر سلامت دهان و دندان

مواد مخدر تزریقی به صورت مستقیم به سلامت دهان آسیبی نمیزند اما از لحاظ روحی این افراد معمولا به بهداشت دهان خود کمتر توجه می کنند و دارای سیستم دفاعی ضعیفی هستن که خطر ابتلا به عفونت های دهانی و بیمارهای لثه را افزایش می دهد.

تأثیر مخرب مواد مخدر افیونی بر بهداشت دهان و دندان

مواد مخدر افیونی مانند مورفین و متادون باعث کاهش ترشح بزاق، خشکی دهان و ایجاد پلاک‌های دندانی می‌شوند. این مواد همچنین می‌توانند باعث تغییر حس چشایی شوند و مصرف غذاهای شیرین را افزایش دهند که این موضوع نیز به پوسیدگی دندان منجر می‌شود.

تأثیر سیگار و تنباکو بر دهان و دندان

سیگار و تنباکو باعث تغییر رنگ دندان‌ها، تحلیل لثه، خشکی دهان و بوی بد دهان می‌شوند. مصرف این نوع دخانیات خطر ابتلا به سرطان دهان و لثه را به شدت افزایش می‌دهد.

تأثیر ماری جوانا بر دهان و دندان

مصرف ماری جوانا با خشکی دهان، التهاب لثه و افزایش خطر پوسیدگی دندان همراه است. همچنین، دندان‌قروچه ناشی از مصرف این ماده می‌تواند منجر به سایش مینای دندان شود.

تأثیر کوکائین بر دهان و دندان

کوکائین معمولاً از طریق استنشاق یا مالیدن به لثه مصرف می‌شود که می‌تواند باعث آسیب‌های شدید به بافت لثه و استخوان فک شود. علاوه بر این، مصرف کوکائین باعث خشکی دهان و افزایش خطر پوسیدگی دندان می‌گردد.

تأثیر اکستازی بر دهان و دندان

اکستازی (MDMA) باعث خشکی دهان و دندان‌قروچه شدید می‌شود که این موارد به سایش مینای دندان و پوسیدگی منجر می‌شوند. مصرف مداوم این ماده همچنین می‌تواند منجر به التهاب لثه و زخم‌های دهانی و لثه گردد.

روش‌های پیشگیری و درمان آسیب‌های ناشی از مصرف مواد مخدر بر دندان‌ها

  1. ترک مواد مخدر و دخانیات: اولین و مهم‌ترین گام برای بهبود سلامت دهان و دندان، ترک مواد مخدر و دخانیات است.
  2. مراجعه به دندانپزشک: معاینه‌های منظم و درمان مشکلات دندانی توسط دندانپزشک می‌تواند از پیشرفت آسیب‌ها جلوگیری کند.
  3. استفاده از دهان‌شویه‌ها و خمیر دندان‌های مخصوص: این محصولات به حفظ بهداشت دهان و کاهش خشکی دهان کمک می‌کنند.
  4. مصرف آب کافی: برای جلوگیری از خشکی دهان و حفظ ترشح بزاق، مصرف آب به میزان کافی بسیار مهم است.
  5. رعایت بهداشت دهان و دندان: مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از نخ دندان نقش مهمی در جلوگیری از آسیب‌های دندانی دارد.

مصرف دخانیات، الکل و مواد مخدر تأثیرات بسیار مخربی بر سلامت دهان و دندان دارند. اگر شما یا اطرافیانتان با این مشکلات روبه‌رو هستید، توصیه می‌شود هرچه سریع‌تر به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنید.

📞 با ما در ارتباط باشید!  تماس با ما
💬 برای مشاوره رایگان و سریع می‌توانید از طریق یکی از گزینه‌های زیر با ما تماس بگیرید:
🔹 چت در واتساپ
🔹 چت در تلگرام
🔹اینستاگرام

فرم ویزیت و مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا با شما در اولین وقت تماس بگیریم!

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *