عوارض از دست دادن دندان چیست؟
از دست دادن دندانها میتواند تأثیرات زیادی بر سلامت دهان فک و صورت و بدن بگذارد. این عوارض به طور مستقیم بر جویدن، صحبت کردن و زیبایی فرد تأثیر میگذارد. اما علاوه بر این، مشکلاتی مانند تحلیل رفتن استخوان فک، تغییر در ساختار صورت و افزایش خطر بیماریهای لثه و سایر مشکلات دندانی نیز به وجود میآید.
مهمترین عوارض بی دندانی
بی دندانی یا از دست دادن دندانها میتواند عوارض زیادی برای سلامت عمومی فک و صورت داشته باشد. این عوارض میتوانند شامل موارد زیر باشند:
- تحلیل رفتن استخوان فک: هنگامی که دندان از دست میرود، استخوان فک که از دندانها حمایت میکند، به تدریج تحلیل میرود.
- مشکلات در جویدن و صحبت کردن: دندانهای از دست رفته میتوانند باعث مشکلاتی در جویدن و صحبت کردن شوند.
- تغییر در وضعیت دندانهای دیگر: دندانهای مجاور ممکن است به سمت فضای خالی حرکت کنند، که باعث اختلال در تراز دندانها میشود.
- افزایش خطر بیماریهای لثه و دندان: فضای خالی میتواند محل مناسبی برای تجمع باکتریها و افزایش خطر عفونتهای لثه و دندان باشد.
- تغییر در وضعیت صورت: تغییرات عضلات صورت و تحلیل عضلات و پیری زودرس و باعث افتادگی در صورت و همچنین تغییر در باز و بسته شدن فک و دهان
- مشکلات در گفتار: از دست دادن دندانها میتواند باعث مشکلاتی در تلفظ برخی کلمات و صحبت کردن شود.
- مشکلات گوارشی: وقتی دندانها از دست میروند، فرد مجبور به جویدن با دندانهای باقیمانده میشود که ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی و سوء هاضمه شود.
روشهای پر کردن جای خالی دندانها
پر کردن جای خالی دندانها بستگی به میزان از دست دادن دندان و انتخاب بیمار دارد. برخی از رایجترین روشها برای پر کردن جای خالی دندانها شامل موارد زیر هستند:
- پروتز دندانی: پروتز دندانی میتواند به صورت ثابت یا متحرک باشد و برای جایگزینی دندانهای از دست رفته مورد استفاده قرار گیرد.
- بریج دندانی: این روش شامل نصب دندان مصنوعی بر روی دو دندان سالم مجاور محل خالی است که به دندانهای مجاور متصل میشود. این روش توسط دکتر افشین میرزایی توصیه نمی گردد.
- دندان مصنوعی: دندان مصنوعی میتواند برای پر کردن جای خالی دندانها بهطور کامل یا جزئی استفاده شود. دندان مصنوعی نوعی پروتز متحرک به شمار می رود.
- ایمپلنت دندان: ایمپلنت دندان یک گزینه پایدار و بلندمدت است که به صورت یک ریشه مصنوعی در فک قرار میگیرد و تاج دندان بر روی آن نصب میشود.
روشهای درمان بی دندانی
برای درمان بی دندانی و پر کردن جای خالی دندانها، روشهای مختلفی وجود دارد که میتوانند به صورت انفرادی یا ترکیبی از آنها به کار روند. روش های درمان شامل پروتزهای ثابت و متحرک میباشد.
- ایمپلنت دندان: یکی از بهترین روشها برای نوع درمان پروتز ثابت ، کاشت ایمپلنت دندان است که به جای دندان از دست رفته یک ریشه مصنوعی در فک قرار میدهد و تاج دندان روی آن نصب میشود.
- بریج دندانی: این روش برای پر کردن فضای خالی دندانهای از دست رفته به کار میرود و به وسیله دندانهای مجاور به دندانهای از دست رفته متصل میشود. بریج نیز نوعی پروتز ثابت است.
- دندان مصنوعی: دندان مصنوعی به عنوان پروتز متحرک است که میتواند برای پر کردن جای خالی دندانها به صورت کامل یا جزئی استفاده شود.
- اوردنچر: این نوع درمان یک نوع پروتز متحرک است که در این روش پروتز بر متکی بر ایمپلنت است.
عوارض کشیدن دندان
کشیدن دندان یک روش درمانی ضروری برای درمان مشکلات جدی دندانی مانند عفونت یا پوسیدگی شدید تحلیل استخوان در ریشه دندان (لق شدن دندان) است، اما ممکن است با برخی عوارض همراه باشد. برخی از عوارض کشیدن دندان شامل موارد زیر هستند:
- درد و تورم: پس از کشیدن دندان، معمولاً درد و تورم در ناحیه کشیده شده وجود دارد. در کلینیک دکتر افشین میرزایی به دلیل استفاده از روش های پیشرفته و نوین این مشکل حل شده است.
- خونریزی طولانیمدت: خونریزی ممکن است به مدت چند ساعت پس از کشیدن دندان ادامه یابد. در کلینیک دکتر افشین میرزایی با استفاده از روش دیجیتال و نوین تمام درمان ها بدون درد و خونریزی انجام میشود.
- عفونت: در صورتی که پس از کشیدن دندان، مراقبتهای مناسب انجام نشود، ممکن است عفونت در ناحیه جراحی به وجود آید.
- تغییر در جویدن و صحبت کردن: پس از کشیدن دندان، فرد ممکن است مشکلاتی در جویدن و صحبت کردن داشته باشد.
- تحلیل استخوان فک: از دست دادن دندان بدون جایگزینی مناسب میتواند به تحلیل استخوان فک منجر شود.
پروتزهای دندان غیر ثابت
پروتزهای دندان غیر ثابت، که به طور معمول به نام دندان مصنوعی شناخته میشوند، به دندانهای از دست رفته جایگزین میشوند و میتوانند به راحتی از دهان خارج شوند. این پروتزها معمولاً برای پر کردن جای خالی دندانها به صورت جزئی یا کامل استفاده میشوند و قابلیت تنظیم و جابجایی دارند.
پروتزهای دندان ثابت
پروتزهای دندان ثابت، مانند بریجها و تاجهای دندان، به طور دائمی در دهان نصب میشوند و نمیتوانند از دهان خارج شوند. این پروتزها معمولاً برای جایگزینی دندانهای از دست رفته در مواردی استفاده میشوند که دندانهای مجاور سالم باشند.
مقایسه هزینه ایمپلنت با بریج ثابت
هزینه ایمپلنت دندان معمولاً بیشتر از بریج ثابت است. دلیل اصلی این تفاوت، هزینههای مرتبط با فرآیند جراحی کاشت ایمپلنت، مواد استفاده شده و زمان بیشتری است که برای نصب ایمپلنت لازم است. در مقابل، بریج دندانی هزینه کمتری دارد، زیرا نیازی به جراحی ندارد و فقط به دندانهای مجاور برای نصب دندان مصنوعی متکی است.
فواید کاشت ایمپلنت دندان
کاشت ایمپلنت دندان مزایای زیادی دارد، از جمله:
- علاوه بر دنداندار شدن باعث جلوگیری از تحلیل استخوان میگردد.
- جلوگیری از بهم ریختگی دندان های مجاور و مقابل
- جلوگیری از بهم ریختگی فک و بسته شدن فک
- اصلاح اکلوژن (نحوه بستهشدن فک بالا و پایین)
- تسهیل در درست خوردن و جویدن غذا
- جلوگیری از تحلیل عضلات صورت
- جلوگیری از پیری زودرس فک و صورت
- ایجاد زیبایی در صورت، تأثیر چشمگیری در جوانتر و زیباتر نشان دادن ظاهر دارد.
کمترین هزینه برای روش بی دندانی چیست؟
کمترین هزینه برای جایگزینی دندانهای از دست رفته معمولاً مربوط به دندان مصنوعی یا پروتزهای دندانی متحرک است. این روشها به دلیل استفاده از مواد کمتر و عدم نیاز به جراحی، هزینه کمتری دارند. اما در مقایسه با ایمپلنت دندان، ممکن است نیاز به تعویض و تعمیرات بیشتری داشته باشند.
📞 با ما در ارتباط باشید! تماس با ما
💬 برای مشاوره رایگان و سریع میتوانید از طریق یکی از گزینههای زیر با ما تماس بگیرید:
🔹 چت در واتساپ
🔹 چت در تلگرام
🔹اینستاگرام
فرم ویزیت و مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا با شما در اولین وقت تماس بگیریم!