انواع روکش های دندان؛ قیمت، عوارض و مراحل آنها
اگر طرح لبخند شما نیاز به اصلاح دارد، روکش دندان میتواند نتایج مطلوبی را به همراه داشته باشد. این روش، به همراه ارتودنسی، میتواند ظاهر دندانهای آسیبدیده را بهبود بخشیده و رنگ و زیبایی دلخواه را به آنها ببخشد. روکش دندان، به ویژه برای دندانهایی که کوچک شدهاند یا دچار فرسایش شدهاند، گزینهای ایدهآل است. این روکشها ساختار کامل دندان را پوشانده و به عنوان جایگزین دندان طبیعی عمل میکنند. همچنین، در مواردی که نیاز به پوشاندن فقط بخش خارجی دندان باشد، لامینت یا ونیر میتوانند به عنوان جایگزینهای مناسبی برای روکش دندان عمل کنند.
در برخی موارد، ممکن است نیاز به ارتودنسی نیز وجود داشته باشد. سوالی که بسیاری از افراد دارند این است که آیا میتوان به طور همزمان از روکش دندان و ارتودنسی استفاده کرد؟ پاسخ بله است. نباید نگرانیهای شما در مورد دندانهای دائمی مانع از استفاده از خدمات ارتودنسی که میتواند لبخند شما را بهبود بخشد، شود.
در کلینیک دندانپزشکی دکتر افشین میرزایی، متخصصین ما از روکش دندان برای تقویت و بهبود ظاهر دندانهای آسیبدیده استفاده میکنند. این روکشها معمولاً برای حفاظت از دندانهای ضعیفشده، جایگزین کردن پرکردگیهای وسیع، حفاظت از دندان پس از عصبکشی، نگهداشتن بریج، و پوشاندن دندانهای دارای ظاهر نامناسب یا تغییر رنگ استفاده میشود. پروسه روکش دندان معمولاً نیاز به دو جلسه درمان در مطب دارد.
برای مشاوره و دریافت اطلاعات در مورد روشهای دندانپزشکی و هزینههای روکش دندان و لامینت ونیر، لطفاً با شمارههای ۰2177734770 – ۰2177734771 تماس بگیرید.
فهرست مطالب:
- روکش دندان چیست؟
- چه زمانی نیاز به روکش دندان داریم؟
- انواع روکش دندان
- نحوه انجام روکش دندان
- روکش فوری دندان
- طول مدت دوام و ماندگاری روکش دندان
- مراقبتهای خاص از روکش دندان
- هزینه روکش دندان
روکش دندان چیست؟
روکش دندان، ساختاری شبیه دندان است که برای ترمیم دندانهای آسیبدیده به کار میرود. این روکش میتواند ظاهر و اندازه طبیعی دندان را بازیابی کرده و قدرت و عملکرد آن را به حالت عادی برگرداند. پس از قرار دادن روکش، با استفاده از چسب مخصوص، روکش به طور محکم در محل خود ثابت میشود و معمولاً عوارضی ندارد.
چه زمانی نیاز به روکش دندان داریم؟
استفاده از روکش دندان ممکن است در شرایط زیر ضروری باشد:
- حفاظت از دندان ضعیفشده (به عنوان مثال، به دلیل پوسیدگی) در برابر شکستگی یا نگهداشتن اجزای ترک خورده دندان
- ترمیم دندانهای شکسته یا دچار فرسایش شدید
- پوشاندن و حفاظت از دندانهای دارای پرکردگی وسیع یا دندانهایی که بخش زیادی از آنها سالم نمانده است
- نگهداشتن بریج دندان در محل
- پوشاندن دندانهای با ظاهر نامناسب یا دندانهایی که به شدت دچار تغییر رنگ شدهاند
- پوشاندن ایمپلنت دندان
- پوشاندن دندانی که بر روی آن عصبکشی انجام شده است
انواع روکش دندان
روکش دندان میتواند از مواد مختلفی مانند فلزات، ترکیب پرسلاین و فلز، رزین یا سرامیک ساخته شود:
- فلزات: طلا، پالادیوم، نیکل و کروم. این روکشها به ندرت دچار فرسایش و شکستگی میشوند و مقاومت بالایی در برابر فشار دارند، اما رنگ فلزی آنها ممکن است باعث بروز مشکلات زیبایی شود.
- ترکیب پرسلاین با فلز: این نوع روکش با رنگ دندانها هماهنگ است، اما ممکن است فلز زیر روکش به صورت خطی مشاهده شود.
- تمام رزین: این روکشها ارزانتر هستند ولی به تدریج دچار فرسایش میشوند و احتمال شکستگی آنها بیشتر است.
- تمام سرامیکی یا پرسلاین: بیشترین شباهت را با رنگ دندانهای طبیعی دارد و مناسب برای افرادی است که به فلزات حساسیت دارند، اما استحکام آنها کمتر از ترکیب پرسلاین و فلز است.
- پرسی سرامیکی: دارای لایه داخلی محکم و دوام بیشتری نسبت به روکشهای تمام پرسلاین است و هماهنگی خوبی با ظاهر طبیعی دندانها دارد.
نحوه انجام روکش دندان
برای نصب روکش دندان، لازم است ۱ تا ۲ میلیمتر از سطح دندان برداشته شده و یک قالب از دندان گرفته شود. اگر امکان ساخت روکش در همان جلسه وجود داشته باشد، روکش به طور فوری ساخته و نصب میشود. در غیر این صورت، قالب به لابراتوار ارسال شده و روکش موقتاً بر روی دندان قرار میگیرد تا روکش نهایی آماده شود. پس از آماده شدن روکش، آن را به دندان چسبانده و محکم میکنند.
روکش فوری دندان
در صورت وجود تجهیزات مناسب در مطب، میتوان روکش دندان را در یک جلسه درمان تهیه و نصب کرد. با استفاده از ابزار تصویربرداری دیجیتال و مدلسازی سه بعدی، روکش از جنس سرامیک ساخته میشود.
طول مدت دوام و ماندگاری روکش دندان
روکش دندان معمولاً بین ۵ تا ۱۵ سال دوام دارد. طول عمر روکش به میزان فرسایش، مراقبت از سلامت دهان و عادتهای فردی بستگی دارد. برای افزایش ماندگاری روکش، باید از عادات مضر مانند دندانقروچه، جویدن یخ یا استفاده از دندانها برای باز کردن بستهها خودداری کرد.
مراقبتهای خاص از روکش دندان
مراقبت از روکش دندان به ویژه نیازی به اقدامات خاص ندارد. با این حال، دندان زیر روکش نیاز به مراقبت در برابر پوسیدگی و مشکلات لثه دارد. مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از نخ دندان یک بار در روز توصیه میشود. همچنین، باید از گاز گرفتن اجسام سخت مانند یخ و مداد خودداری کرد.
هزینه روکش دندان
هزینه روکش دندان بسته به نوع روکش و محل زندگی بیمار متفاوت است. روکشهای پرسلاین معمولاً گرانتر از روکشهای طلا هستند و هزینههای بیمه ممکن است شامل روکش دندان نشود. قبل از شروع درمان، میتوانید جهت مشاوره رایگان با ما در تماس باشید.